,

لطفا صبر کنید

دکتر الهام محمد حسینی

فوق تخصص بیماری های ریه

 

بهترین دارو برای آنفولانزا

همین حالا با سریعترین راه درمان آنفولانزا آشنا شوید.
با شروع فصل سرما، احتمالا مهمان ناخوانده‌ای به نام آنفولانزا به خانه‌هایمان سر می‌زند. روزهای کوتاه‌تر، هوای سردتر و افزایش تجمع مردم در مکان های بسته، شرایط را برای شیوع این ویروس مسری فراهم می‌کنند. سرفه‌های مداوم، تب بالا و بدن دردهای شدید، از جمله علائمی هستند که زندگی روزمره را مختل کرده و فعالیت‌هایمان را محدود می‌کنند. اما نگران نباشید، با دانستن چند نکته ساده و موثر، می‌توانید بر این بیماری غلبه کرده و هرچه سریعتر به روال سابق زندگی خود بازگردید. ( درباره درمان قطعی آلرژی تنفسی بخوانید! )
در این مقاله، قصد داریم شما را با سریع‌ترین روش‌های درمان آنفولانزا در خانه آشنا کنیم. از درمان‌های خانگی موثر گرفته تا داروهای تجویزی، همه راهکارهایی که به شما کمک می‌کنند تا زودتر بهبود بیابید، در این مطلب بررسی خواهد شد، بنابراین این فرصت را از دست ندهید.

آنفلوآنزا چیست

آنفلولانزا یک بیماری است که توسط ویروس آنفولانزا ایجاد می‌شود. این بیماری باعث علائمی مانند سردرد، بدن درد، گلودرد، تب و علائم تنفسی می‌شود که می‌تواند شدید باشد. آنفولانزا بیشتر در ماه‌های زمستان شایع است، زمانی که بسیاری از افراد می‌توانند به طور همزمان بیمار شوند (اپیدمی).

    🔴️ تفاوت کرونا و آنفولانزا

چگونه بفهمم به آنفولانزا مبتلا شده‌ام یا کووید-۱۹؟
از آنجایی که این دو بیماری علائم مشابهی دارند، تنها راه اطمینان از اینکه به آنفولانزا یا کووید-۱۹ مبتلا شده‌ اید، انجام آزمایش است. هر دو این بیماری‌ها خطر ابتلا به بیماری جدی را دارند. اما ویروس‌های مختلف باعث این عفونت‌ها می‌شوند و پزشکان آن‌ها را با داروهای مختلف درمان می‌کنند.

    🔴️ تفاوت بین آنفلوآنزا و سرماخوردگی

آنفولانزا و سرماخوردگی می‌توانند علائم مشابهی مانند آبریزش بینی و سرفه داشته باشند. اما علائم سرماخوردگی معمولاً خفیف است و درمقابل علائم آنفولانزا می‌تواند شدید باشد و منجر به بروز عوارض جدی شود. 

علائم آنفولانزا در بزرگسالان 

علائم آنفولانزا معمولاً به سرعت ظاهر می‌شوند و می‌توانند شامل موارد زیر باشند:
- تب
- لرز
- درد بدن
- سرفه
- سردرد
- گلودرد
- آبریزش یا گرفتگی بینی (گرفتگی بینی)
- خستگی یا احساس خستگی
- اسهال یا استفراغ (معمولاً فقط در کودکان)
البته ممکن است همه این علائم را نداشته باشید.

    علت آنفولانزا

ویروس آنفولانزا باعث بیماری آنفولانزا می‌شود. آنفولانزای A، B و C شایع‌ ترین انواع ویروسی هستند که انسان‌ها را آلوده می‌کنند. آنفولانزای A و B فصلی هستند (بیشتر افراد در زمستان به آن‌ها مبتلا می‌شوند) و علائم شدیدتری به همراه دارند.  آنفولانزای C علائم شدیدی ایجاد نمی‌کند و فصلی نیست؛ تعداد موارد ابتلا به آن در طول سال تقریباً ثابت می‌ماند.
H1N1 (" آنفولانزای خوکی") و  آنفولانزای مرغی هر دو زیرگروهی از  آنفولانزا A هستند.

آنفولانزا چند روز واگیر دارد

ویروس آنفولانزا به شدت مسری است و معمولا چند روز قبل از ظهور علائم تا یک هفته بعد از علائم (بسته به شدت آن) واگیردار می باشد و فرد ناقل این ویروس است و می‌تواند آن را پخش کند.

درمان آنفولانزای جدید

ادامه متن در مورد چگونگی بهبود علائم آنفولانزا بدون نیاز به دارو می‌باشد. در ادامه به چند روش طبیعی برای بهبودی اشاره شده است:
☑️ در خانه بمانید و استراحت کنید
از روز اولی که علائم آنفولانزا را مشاهده کردید، با محل کار یا مدرسه خود تماس بگیرید و اعلام کنید که چند روز آینده قادر به حضور نخواهید بود. شما بیمار هستید و این ویروس بسیار مسری می باشد! همچنین می‌توانید از این فرصت استفاده کنید و به بدن خود استراحت بدهید. روی مبل لم دهید و با کتاب خواندن، تماشای فیلم یا چرت زدن، به سیستم ایمنی بدن خود کمک کنید تا با ویروس مبارزه کند.

☑️ مایعات فراوان بنوشید
حتما در طول مدت بیماری خود مایعات بیشتری بنوشید. لازم نیست که همه مایعات مصرفی آب باشند؛ آبمیوه، نوشیدنی‌های سالم و سوپ‌های آبکی (مانند سوپ جو) نیز موثر خواهد بود. این مایعات سیستم تنفسی‌تان را مرطوب نگه داشته و به رقیق شدن خلط شدید و غلیظ کمک می‌کنند تا بتوانید آن را سرفه کرده و بیرون دهید. این امر بسیار مهم است، زیرا تجمع خلط در ریه‌ها می‌تواند منجر به عفونت شود.

☑️ درمان درد و تب
تب دارید؟ این به این دلیل است که بدن شما دمای خود را بالا برده تا با ویروس آنفولانزا مبارزه کند. اگر احساس ناراحتی می‌کنید یا دردهایی همراه با تب دارید، می‌توانید از داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن، ایبوپروفن یا ناپروکسن استفاده کنید. قبل از مصرف دارو، با پزشک خود مشورت کنید تا بهترین دارو برای شما را تجویز کند. هرگز آسپرین به افراد زیر 19 سال ندهید. این دارو با سندرم ری مرتبط است، یک بیماری جدی که می‌تواند به مغز و کبد آسیب برساند.

    ☑️ تسکین سرفه

داروهای بدون نسخه می‌توانند سرفه را تسکین دهند. به علاوه می‌توانید از خلط‌ آور استفاده کنید که خلط غلیظ در بدن را به مایع تبدیل می‌کند تا بتوانید آن را سرفه و از راه دهان دفع کنید. به کودکان زیر 4 سال بدون مشورت با متخصص اطفال داروهای بدون نسخه سرفه یا سرماخوردگی ندهید.

    ☑️ نشستن در حمام بخار

اگر هنوز دچار گرفتگی بینی هستید، در حمام با در بسته بنشینید. دوش آب گرم را باز کنید تا اتاق پر از بخار مرطوب شود. برای جلوگیری از سوختگی، از آب داغ دور بمانید.

    ☑️ استفاده از محلول نمکی

قطره یا اسپری بینی حاوی محلول نمکی در هر داروخانه یا فروشگاه مواد غذایی به صورت بدون نسخه در دسترس است. این محصولات برای مصرف موثر و ایمن هستند، حتی برای کودکان. برای استفاده می توانید چند قطره از محلول را درون یک سوراخ بینی بریزید و به آرامی مخاط و محلول نمکی را بیرون بدمید. این فرآیند را در سوراخ بینی دیگر تکرار کنید تا هر دو سوراخ بینی باز شوند.

بهترین دارو برای آنفولانزا

+ توجه هیچ دارویی را خودسرانه و بدون تجویز پزشک مصرف نکنید!

☑️ مصرف داروی ضد ویروسی

 لطفا توجه کنید که؛ این داروها وقتی بیشترین اثر را دارند که به محض شروع علائم مصرف شوند. آن‌ها می‌توانند شدت و مدت آنفولانزا را کاهش دهند. اگر علائم آنفولانزا دارید و در معرض خطر بیشتری برای عوارض قرار دارید، با پزشک خود تماس بگیرید. گروه های پر خطر افراد 65 سال به بالا یا افرادی که سن زیر 2 سال دارند هستند. از دیگر گروه های پرخطر می‌توان افرادی را نام برد که بیماری‌های مزمن مانند مشکلات ریوی، قلبی، کلیوی، کبدی یا سیستم ایمنی ضعیف، دارند.

    💊️ داروها

مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها (CDC) داروهای زیر را در صورت صلاحدید پزشک معالج توصیه می‌کند:
- بالوکساویر ماربوکسیل (Xofluza)
- اوسلتامیویر (Tamiflu)
- پرامیویر (Rapivab)
- زانامیویر (Relenza)
این داروها در صورتی که ظرف 48 ساعت پس از اولین علائم مصرف شوند، بهترین عملکرد را دارند. آن‌ها می‌توانند مدت زمان بیماری را کوتاه کنند و اگر دارو را زود مصرف کنید، علائم را خفیف‌تر کنند. برخی از آن‌ها را باید به مدت 5 روز مصرف کنید و داروی جدیدتر، بالوکساویر ماربوکسیل (Xofluza)، تنها یک دوز می‌باشند. اوسلتامیویر (Tamiflu) یا زانامیویر (Relenza) همچنین می‌توانند از ابتلا به آنفلوآنزا در فردی که در معرض آن قرار گرفته است، جلوگیری کنند.

چه زمانی باید فورا به پزشک مراجعه کنید

بهتر است از لحظه شروع علائم آنفولانزا نزد متخصص یا فوق تخصص بیماری های ریوی بروید. همچنین، اگر هر یک از علائم زیر را دارید، با پزشک تماس بگیرید:
- درد گوش یا ترشح از گوش
- درد صورت یا پیشانی همراه با مخاط زرد یا سبز غلیظ 
- خس‌خس سینه
- تنگی نفس
- استفراغ
- بدتر شدن علائم یا عدم بهبود آن‌ها
- گرفتگی صدا، گلودرد یا سرفه‌ای که برطرف نمی‌شود.

- دمای بدن 100.4 فارنهایت (۳۸ درجه سانتی گراد) یا بالاتر در نوزادان کمتر از 3 ماه
- دمای بدن بالاتر از 102 فارنهایت (۳۸.۸ درجه سانتی گراد) در کودکان بزرگ‌تر یا بزرگسالان
در صورت بروز مشکلات تنفسی یا افزایش تنگی نفس، درد قفسه سینه، گیجی، تشنج، غش، بی‌قراری شدید در نوزاد یا مشکل در بیدار شدن، با شماره اورژانس تماس بگیرید.
برگرفته از: webmd.com و my.clevelandclinic.org

    📌️ بهترین آنتی بیوتیک برای آنفولانزا چیست؟

عفونت های ویروسی معمولا به آنتی بیوتیک نیاز ندارند. با این حال ممکن است بنا به شرایط فرد و یا عفونت و درگیری ریه ها متخصص برایتان آنتی بیوتیک نیز تجویز کند.

    📌️ علائم رایج آنفولانزا کدامند؟

تب، لرز، سردرد، بدن‌درد، سرفه خشک، گلودرد، خستگی.

    📌️ بهترین راه برای پیشگیری از آنفولانزا چیست؟

- واکسیناسیون سالانه
- شستن دست‌ها، پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه یا عطسه، اجتناب از تماس نزدیک با افراد بیمار

    📌️ داروهایی درمان آنفولانزا کدامند؟

-داروهای ضد ویروسی و زمان مصرف آن‌ها
-درمان‌های خانگی برای تسکین علائم (استراحت، مصرف مایعات فراوان)

Copy right © 2022 | Powered by sitemaan.com